1139 Budapest

Béke tér 10-11.

MI KELL A HATÉKONY LAKÁSELADÁSHOZ?

Ha megszületik benned az elhatározása annak, hogy eladnád az ingatlanodat, először is a legfontosabb, hogy találj egy olyan magasan képzett ingatlanost, aki kvalitásaival és több éves tapasztalatával a segítségedre lesz. Átvállalja a lakás eladásának minden ügyes-bajos dolgát, meghatározza az ingatlanod aktuális piaci árát, összeköt azokkal a potenciális vevőkkel, akiktől a legjobb ajánlatokra számíthatsz, egyszóval olyan komplex ingatlanközvetítői szolgáltatásokkal könnyíti meg az adás-vételt, amivel borítékolható lesz a sikered. A hatékony és eredményes ingatlaneladás egyik kulcsa tehát ez is lehet, de nézzünk meg pár olyan kihagyhatatlan lépést, amik még hozzásegíthetnek a hatékony lakáseladáshoz.

Hatékony ingatlan eladás

Hatékony ingatlaneladás lépésről-lépésre

Tervezés

fokozottan fontos, hogy részletesen átgondolj minden momentumot, minden befolyásoló tényezőt. Érdemes legelőször fejben összerakni egy kezdeti tervet, és arra aludni még párat. Ha csak nem hajt a tatár, vagyis ha nem S.O.S.-ben kell túladnod az ingatlanon, ajánlott időt hagynod magadnak, hogy mindent alaposan számításba vehess. Sokan menet közben gondolják meg magukat a lakáseladásról, de olyannal is gyakorta lehet találkozni, hogy az eladó valahogy elvesztődik az adás-vétel teendőiben… ilyenkor egy profi ingatlanos tényleg aranyat ér.

Az ingatlan felkészítése az eladásra

azontúl, hogy sok lakásra ráfér még eladás előtt egy ráncfelvarrás, fontos az is, hogy az ingatlanhoz tartozó dokumentumokat alaposan átnézd, aktualizáld, illetve pótold a hiányzókat. Elsőre talán nem tűnik annyira fontosnak, pedig roppant mód megakaszthatja az ingatlaneladás folyamatait, ha nincsenek rendben a lakás hivatalos papírjai.

Ingyenes konzultáció

Tudatos hirdetés

mindenki azt gondolja, hogy hirdetni pofonegyszerű, egészen addig, míg szembe nem találja magát az első buktatókkal. Például, hogy nem a megfelelő célközönséghez, az ideális vevőkhöz jut el a hirdetése. Célszerű kiváló minőségű fotókkal, frappáns, figyelemfelkeltő szöveggel és alaprajzzal hirdetni minden ingatlant az online és offline médiában is.

Ingatlan hirdetése

Találkozás a potenciális vevőkkel

ha a hirdetésed eredményes, a jó érdeklődők fognak megkeresni, akikkel személyesen is találkoznod kell. Ilyenkor mutatod be nekik az ingatlant, és ilyenkor tehetik fel neked a további kérdéseiket is. Fontos, hogy ha nem külsős szakemberre bízod a lakáseladást, hanem magad vágsz bele, igyekezz minél tárgyilagosabbnak maradnod, tehát ne hagyd, hogy a tulajdonosi érzelmek magukkal ragadjanak. Se jó, se rossz értelemben.

Ajánlat, alku, foglalózás

ez már szinte a célegyenes, de csak akkor, ha átgondoltan, irányítottan csinálod. Ha igazán jó árat szeretnél kapni, érdemes ingatlanos segítségére hagyatkoznod. Jó, ha tudod, az előleg még nem foglalózás, ha egy vevő előleget ajánl neked foglaló helyett, járj el körültekintően, mert aki ilyen ajánlatot tesz neked, nem mer véglegesen elköteleződni a neked tett ajánlata mellett.

Szerződés, birtokbaadás

Jogilag akkor van eladva az ingatlan, ha aláírjátok az adásvételi szerződést. Ehhez már ügyvédre is szükség van, a birtokbaadás pedig már az a momentum, amikor átadod az ingatlant és a kulcsokat a vevőnek, vagy az új tulajdonosnak.

Csomagok, amivel tudom segíteni az ingatlanod eladását:

Ingyenes konzultáció

Minimál csomag

Kiemelt csomag

népszerű

Hűség csomag

A legjobb áron szeretnéd eladni az ingatlanod? Szeretnéd, ha kiszámítható és tervezhető lenne a folyamat? Írj üzenetet! A lehető legrövidebb időn belül visszahívlak.

Vízi Sándor ingatlanos

Összehasonlítás

Az űrlapot sikeresen elküldted.

Hamarosan jelentkezem.